De Jolige Groentjes

                 met Finbar

         De Jolige Groentjes

                 met Finbar

         De Jolige Groentjes

                 met Finbar

         De Jolige Groentjes

                 met Finbar

         De Jolige Groentjes

                 met Finbar

Oudere posten

Blog Roll

Zoeken

Aangestoken door Femke ging ik ook mijn trick Warriors title halen, tenslotte heeft Finbar legio trukjes en Orlando heeft ook verborgen trukjes en Sorcha is hard bezig ermee.

De kunstjes hoefde ik niet meer aan te leren want die zitten al in hun pakket..Ik had een filmer nodig, evenals ik Femke met haar honden ook filmde, echter dat ging mis....in ieder geval hebben ons diploma gehaald en gaan we voor een volgende diploma.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=LxnOdgQ6PsQ{/youtube}

Ook zijn we weer gaan speuren , clean boot hunting met Finbar. Deze keer liep hij het spoor op een voor hem vreemd persoon en was het spoor voor mijn blind. Ik begin een beetje te zien hoe Finbar werkt , hij kijkt me geregeld aan en dat is meer omdat hij erg op mijn gefocust is, hij heeft altijd samen met me getraind en nu moet hij toch meer zelfstandig werken.Maar hij werkt hard en doet goed zijn best. We lopen het spoor goed uit met meerdere hoeken en een dicht begroeide vlakte waarna een open vlakte met een vijver waar overduidelijk de geur bleef hangen. Finbar speelt meteen met de gevonden persoon en na de eerste verwijzing waarin hij aarzelde of het wel om de persoon ging was het de 2de en derde keer zo dat hij het wel door had en meteen speelde met de runner.. De verwijzing moet ik nog aan werken.

Een grote mijlpaal echter is dat ik op 1-11 zijn nagels volledig kan dremelen. Finbar laat knippen nog steeds niet toe maar ik kon nu alle 10 de voorpoot nagels dremelen. Ze moeten nog een stuk korter maar een begin is er en best wel goed, dus met frisse moed gaan we werken aan kortere nagels. Een korte up date voor nu..vw

1ste mantrail ervaring voor Finbar.

Lokeren 12.30 uur.
Aangezien Finbar altijd aan een tuig loopt en ik verschil wil maken met we wandelen of we gaan speuren, draagt hij het lederen speurtuig dat hij normaal nooit draagt. Ook hangt er een bel aan, dat betekent straks echt ,speuren.
Dick is de runner.,hij speelt met Finbar en loopt weg ,,we werken aan de motivatie. Zodra Dick uitzicht is geef ik het zoek Cue en ..hoppa.....daar gaat Finbar. Hij vertrekt  als een speer en vasthouden zonder op mijn gezicht te gaan is onmogelijk en dus laat ik hem zoals afgesproken gaan. Hij neemt bij de hoek een head turn en body swing naar links maar duidelijk iets te vroeg al zal hij zeker verwaaijing hebben gehad van de plek waar Dick zat. Ik roep Finbar terug omdat hij achter draad zat en hij speurt verder en vind Dick en speelt enthousiast met Dick.
De kuikens wil hij als beloning niet.,van dit punt starten we weer een spoor en weer mag Finbar kijken en neemt weer een spurt en blijft op een T splitsing staan waarna vrijwel meteen een head turn naar rechts. Daarna slaat hij af naar rechts en daar was De runner.
En weer starten we maar echter nu als Dick vertrekt draai ik me om en loop met Finbar een stukje de andere kant op. Na 5 mrt draai ik me om en loop met Finbar richting smeller, ik laat Fin ruiken en dat doet hij met een diepe snuif en hij vertrekt.na de bocht naar links stopt hij opeens..kijkt achterom en gaat links het weiland in, ook daar stopt hij mee en hij komt uitzichzelf,terug, hij zoekt en vind rechts Dick in de bosjes zitten.
We doen hierna nog een kort motivatie spoor waar Fin weer mag kijken en Dick weg ziet lopen. Echter nu zit Dick in een weiland met hoge begroeiing een paar meter van het pad af. Hij wordt goed beloond met spel en hij is moe.. Kuikens wil hij niet maar volgende keer geitenmelk zal een welkome traktatie zijn. Dus even op zoek naar een klein goed afsluitbaar flesje. Bij de auto aangekomen drinkt hij veel en eet 4 kuikens..
Mantrail tips..
Als de hond achterom kijkt dan kun je ervan uitgaan dat hij het spoor kwijt is.
Als hij dat gaat zoeken dan draai mee met hem..de schouders van mij zijn parallel, achter de hond aan de schouders vd hond..oftewel. Mijn schouder staan in dezelfde richting als de hond staat.
was leuk om met Finbar te doen...

Mijn Handling360 video filmpje.

http://youtu.be/7gx91UD_7Eo